Museoviraston Rakennushistorian osaston Tapettitietokanta
« Etusivu Haku Hakuohjeet Tietoa tapeteista | Tekijät
» HAKUOHJEET
Näytteitä voi hakea yhdellä tai useammalla hakuominaisuudella. Yhdestä valikosta voi valita useamman pitämällä Ctrl- näppäintä alhaalla.

Aikahaku: Haku toimii parhaiten täysillä vuosikymmenillä. Hakiessasi Jos haluat hakea esim 1900-luvun alun malleja, kirjoita vasempaan ruutuun 1900 ja oikeanpuoleiseen 1909. Tuloksessa näkyy se ajanjakso, jolloin malli on ollut valmistuksessa. Näytteen tiedoissa saattaa lisäksi olla mainittu myös se vuosi, jolloin tapetti on kiinnitetty seinälle kohteessa. Kyseinen malli on saattanut olla jo kauan ennen tai jälkeen markkinoilla. Tämä voi olla mallin esiintymisajan alku- tai loppupäässä.

Kuva: Hakutulokseen ilmestyy sama kuva useaan kertaan silloin, kun sama malli esiintyy useissa kohteissa. Kaikkia saman mallin väriversioita ei välttämättä ole kuvattu erikseen, mutta värisävy on mainittu kuvauskentässä.

Yleisväri: Haku antaa tulokseksi tapetin luonteenomaisen värin, muut värit on lueteltu kuvauskentässä. Mikäli jokin hakutuloksen kuvan väri ei vastaa sanallista hakua, kyseisestä mallista on myös haun mukainen väri, mutta se on kuvattu vain hakutuloksen mukaisena.

Tyyli: Tietokannassa on mainittu vain keskeisiä tyylejä. Esimerkiksi ajanjaksolla 1830-luvulta 1800-luvun loppuun toisiaan seuranneet biedermaier, uusrokokoo, uusrenessanssi, uuskustavilainen ovat kaikki tietokannassa kertaustyylinä.